top of page

Höst

Det är inte någon slump att jag sitter här idag. Med mycket hjälp och stöd samt egen vilja har jag lyckats vända en negativ trend till något mer glatt och en rentav positiv livsföring.

Slump hade det varit om jag helt plötsligt hamnade där jag idag är utan att göra något mer anmärkningsvärt åt situationen. Så jag är tillfreds med vad som skett på resan hit.

Jag har tidigare skrivit om semestern och vad jag då skulle göra. Med viss försiktighet måste jag då påpeka att inget av de planerade resmålen infriades. Det blev ingen längre tripp uppåt landet. Frugan och jag var helt enkelt mer inne på småländska närområdet.

Att resa norröver får vi göra till ett fint minne vid annan disponibel tidpunkt. Vi var i varje fall på Kolmårdens djurpark i Norrköping. Och du! Det var en parkvandring icke att förglömma.

Under fringetider beslöt jag att ägna mig åt olika uppskattade event. Dessutom uppträdde jag under Fri Press evenemanget på fredagen. Den läsningen var över på runt två minuter. Då nervositeten ofta försätter mig i en märkbar ångest är det inte alltid enkelt att läsa med en förlösande urkraft. Men då gick det bra, som om jag druckit en magisk trolldryck. Jag spände blicken i mitt manus och rabblade snabbt upp aforism efter aforism. Det var inget bejublande framträdande, men publiken valde ändå att applådera unisont.

Jag bjöds till Stockholm och poesimässan i september för att framträda med nya dikter ur kommande diktsamling ”Se upp”. Och det var riktigt trevligt. Nervositeten var bortflugen och jag läste lugnt och sansat. Jag hörde att jag berörde publiken på ett eller annat vis och det fick mig att le en smula samtidigt som jag växlade mellan dikterna.

Hösten gör entré och jag sitter på Kultivera och filosoferar över tidens rand och dessa påtagliga årstidsväxlingar. Visst gillar jag hösten. Kan vara mysigt medan eftermiddagsljuset trängs bort. Att dra på sig en extra jumper, lägga på en bra platta på skivspelaren och lyssna till något rogivande medan löven lossnar och träden blir till skelett. Kanske unnar man sig en slurk kaffe eller en kall Småland och lutar sig tillbaka i fåtöljen. Drömmer sig bort och kanske diktar ihop ett förlösande poem.Joakim Becker


Comments


bottom of page