Avstigning Fritiof Nilsson, 15 maj 2021

Uppdaterat: 13 maj 2021

Vi ska fira Fritiof Nilsson Piratens ankomst till Tranås den 15 maj 1921 klockan 1.40 på morgonen. Han kom till Tranås för att öppna sin egen advokatbyrå och blev kvar i tio år. Samtidigt som han utövade sitt yrke blev tiden i Tranås också den verkliga startpunkten för hans litterära bana.


Alla program förutom Piratens Tranås en stadsvandring sänds live digitalt via YouTube. För att titta på ett program klicka på titeln eller (livestream).


Ankomst Piraten

Lördag kl 1.30 -2.00

(livestream)

Den 15 maj 1921 klockan 01.40 satte Fritiof Nilsson för första gången sin fot i Tranås. Fira det digitalt med att följa en liten tapper skara som kommer att gå från stationen till Centralhotellet (Hotell Åberg) och där läsa ur Piratens verk och utbringa en skål. Några som medverkar är Mikael Persson (ordförande) och Peter Danielsson (skattmästare) från Piraten-sällskapet (riks). Även Jonas Ellerström (poet, författare och förläggare) kommer att ingå i det nattliga sällskapet.


Piratens Tranås en stadsvandring

Lördag kl 11.00 -13.00

Till 100 års- dagen av Piratens ankomst till Tranås gör vi en digital stadsvandring med nedslag på flera platser som har